Собственикът на Левски адвокат Тодор Батков увеличи дяла си в клуба на 90%, след като изкупи акциите на бившия президент Майкъл Чорни, съобщи официалният сайт на шампионите.

Както е известно, през декември миналата година Общото събрание на ПФК Левски АД реши да вдигне основния капитал на дружеството от 500 хиляди на 15 милиона лева, като всеки от акционерите получи 6-месечен срок с възможност да запише пакет, пропорционален на този, който притежава, като внесе съответната допълнителна сума.

Чорни имаше 20% в ПФК Левски АД, но реши да се откаже от опцията и Тодор Батков като мажоритарен собственик се възползва от правото си да изкупи акциите на руския бизнесмен. Така Батков на практика сложи край на спекулациите, че възнамерява да продаде акциите си в Левски като увеличи дяла си в клуба. Юристът се завръща в София в началото на следващата седмица.

Босът на "сините" от няколко дни е в Израел като снощи се разбра с Ашдод за трансфера на нападателя Димитър Макриев, който вече е футболист на Левски.

"Сделката за Макриев е почти финализирана. Разбрахме се на ниво клуб - клуб. Става въпрос за покупка, а не за преотстъпване. Остава да бъдат доуточнени личните условия по контракта на играча", съобщи президентът на "сините" адвокат Тодор Батков, който лично водеше преговорите с израелския клуб.

Батков допълни, че Левски ще се подсили с 3-4 добри футболисти през това лято. "Искам да успокоя феновете ни, че в отбора ще бъдат привлечени 3-4 добри изпълнители, подобаващи на името и класата на Левски", каза още Батков. /БЛИЦ