“Левски” успя да спечели битката с Ашдод за юношите си Янко Ангелов и Тодор Гочев. Двамата са се прибрали в България без да подпишат договори с израелски тим, пише “Меридиан Мач”. Както е известно, 18-годишните Янко Ангелов и Тодор Гочев избягаха тайно от “Герена” в понеделник. Те отидоха в Израел заедно с родителите си, за да парафират с Ашдод.
 
Това предизвика солиден скандал на “Георги Аспарухов”, като шефът на детско-юношеската школа на “сините” Бисер Хаздай обвини Емил Велев за кражбата и добави, че клубът ще даде казуса на БФС. От своя страна Кокала заяви, че виновник за бягството е именно Хаздай, който е изпуснал момента да предложи професионални договори на талантите.
 
Според запознати опитът на Ашдод да измъкне двамата е изкарал извън нерви собственика на клуба Тодор Батков. Адвокатът звъннал на почетния президент на “Левски” Майкъл Чорни, за да се оплаче. Бизнесменът пък от своя страна задействал връзките си в Израел. Освен това “сините” припомнили на Ашдод за техен дълг. Става дума за близо 3% от продажвата цена на Димитър Макриев в Криля советов. Ашдод дължи сумата на българския клуб, защото нападателят се води юноша на “Левски”.
 
Именно поради тези две причини шефовете на израелския тим са се отказали в последния момент от Янко Ангелов и Тодор Гочев. “Сините” щяха да получат 200 000 евро компенсация за двамата си юноши. Говори се, че шефовете на “Левски” са провалили сделката, тъй като са се почувствали лично засегнати от опита за кражба.
 
Двамата младоци пък са със забрана да стъпват на “Герена”. Двамата са отишли на стадиона, за да се извинят за бягството си, но от там ги отпратили. “Сините” шефове обяснили на юношите, че в клуба са бесни от държанието им и най-вече от факта, че не са се обадили преди да отидат в Израел. Мениджърът Георги Иванов и шефът на школата Бисер Хаздай ще се срещнат в понеделник, за да решат съдбата на халфа Ангелов и защитника Гочев. Очаква се двамата да бъдат изгонени от “Левски”./БЛИЦ