"И аз бих се хванал на тази въдица", заяви Майкъл Чорни по повод измамата с трансфера на четиримата футболисти от Левски в Рубин (Казан).

"Знаете, че не само Левски, но и целия футбол в България е в тежко положение. Офертата е дошла и мениджърът, който дори тогава е бил в Испания е решил, че това ще е добро финансово попълнение за клуба", заяви пред БНТ в телефонен разговор Чорни.

Бизнесменът обясни, че това е било професионална измама, която е нормално да заблуди всеки, дори и Тодор Батков, който според него заслужава доверие.

"Били са професионални мошеници. Тази случка се отрази силно върху отбора. Когато разбрахме, че всичко това е фалшиво, това опредено подейства на морала на тима. Не знам защо стана преди дербито на Левски и ЦСКА, но феновете трябва да се успокоят. Тодор Батков прави всичко по силите си за тима, а и според мен Левски ще се оправи в шампионата", допълни още почетният президент на "сините".

Както е известно, Дарко Тасевски, Юсуф Рабех, Живко Миланов и Зе Соарес заминаха за Русия в навечерието на вечното дерби с ЦСКА и се завърнаха у нас час след края на загубата на "сините" с 0:2 от "армейците". БЛИЦ ви предложи част от версиите, плъзнали из спортните среди, свързани с най-големия гаф в историята на българския трансферен футболен пазар. /БЛИЦ