ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Наско Сираков се е заел с амбициозната задача не само да вдигне първия отбор на “Левски” за 100 дни, но и да създаде модерно и правилно работеща детско-юношеска школа.

Легендата и новият шеф на школата Антони Здравков сериозно работят по план за развитие на ДЮШ. Един от основните им варианти е да прехвърлят на стадион “Георги Аспарухов” опита и методиката от Реал (Мадрид). Ръководството на “Левски” вече е провело разговори с българина Александър Дюлгеров, който от години работи в юношеските формации на испанския гранд и е скаут на Реал за Източна Европа. Когато е у нас, той редовно следи изявите на “сините” таланти и често е забелязван в компанията на хора от ръководството на “Левски”.

Дългосрочен план за развитие на “синята” школа Дюлгеров е представил още в средата на миналия сезон, но след изпусната титла и последвалите катаклизми проектът е замразен.

Сега, наред с търсените бързи резултати при мъжете, “сините” шефове се обръщат сериозно и към школата. Вече имаше извънредни събрания заради ситуацията с Антонио Вутов. Батков, Сираков и Антони Здравков проведоха и разговори с всички треньори. Явно предстои и изборът на конкретна методика, по която да се работи в дългосрочен план.

“Да, в България съм, но за юношески камп, който организирам в Бургас от името на Реал (Мадрид). Това е много сериозна работа, в която участват и испански специалисти от школата на Реал. За момента това е основният ми приоритет. Запознат съм с работата в “Левски”, защото често съм на “Герена”, но най-вече по лични въпроси. Друг коментар по темата нямам”, заяви пред "24 часа" Александър Дюлгеров.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201304/20130430.uheklicbih.jpg