Треньорът на Пирин Костадин Ангелов заяви на редовната си пресконференция, че този път е сигурен в победата при гостуването на Академик (Сф). Срещата от 12-ия кръг на "А" група е утре от 14:30 часа на стадион "Славия". Успехът срещу "орлетата" няма да даде основание на журналистите да му лепнат нов прякор - Коце-хикса.

Въпросът към Ангелов бе продиктуван от четирите ремита, които Пирин записа под негово ръководство - срещу Берое (0:0), Калиакра (0:0), Миньор (1:1) и Локомотив (Пд) (1:1).

"За първи път от доста време насам имаме само един контузен футболист. Това е бившият младежки национал Виктор Петаков, който се контузи на тренировка още в началото на седмицата. Останалите, с изключение на трайно контузените и наказания Александър Башлиев, са на линия. И двата отбора ще гонят победата на всяка цена. Нека да я постигне по-добрият. Мачът ще е решаващ за двата отбора. Пирин играе силно навън, затова не се съмнявам в победата", коментира Костадин Ангелов, известен с прякора Човека с лаптопа.

Двубоят утре е от 14:30 часа на стадиона в квартал "Овча купел" в София, а за феновете от Благоевград е осигурен автобус, който ще тръгва в 12 часа от паркинга на Драматичен театър "Никола Вапцаров" в Благоевград. Цената на екскурзията е 5 лева, отделно привържениците ще трябва да платят по 4 лева за билет.

На брифинга бе дадена повече яснота за срещата снощи между изпълнителния директор Емил Наков и феновете, пише е-79. На нея присъстваха и треньорът Костадин Ангелов, и двама от футболистите - Благой Макенджиев и Зоран Златковски, които напълно отхвърлиха възможността Пирин да изпадне. Относно стабилизирането на финансовото положение, Пирин вече направи стъпки и изпрати нотариални покани на ЦСКА и Локо (Пд), които дължат пари за Борис Галчев и Драги Коцев. Продължава да се търси генерален спонсор на отбора и в тази връзка изпълнителният директор Емил Наков е на срещи днес в столицата. Очакванията са в близкия месец нещата в клуба да се нормализират и от финансово естество. /БЛИЦ