Трима футболисти на „Ботев“ (Пловдив) бяха отличени в 14-ото издание на анкетата „Футболист на футболистите“, в която право на глас имат всички играчи от „А“ група. Капитанът на „жълто-черните“ Иван Цветков за поредна година попадна в Топ 3 на най-добрите играчи в елита.  Голмайсторът на „канарчетата“ стана подгласник на победителя в анкетата Марселиньо от „Лудогорец“ Разград. Челната тройка допълни друг играч на шампионите – Светослав Дяков.

Другите двама отличници от "Ботев" са в категорията „най-добър млад футболист“. Победител в нея стана Цветелин Чунчуков, който събра най-голям процент от гласовете на своите колеги, а негови подгласници - Милен Гамаков и полузащитникът на Литекс Кристиян Малинов. Наградата на младите ботевисти връчи легедната на „Ботев“ Петър Зехтински, който бе специално поканен по случая от Асоциацията на българските футболисти.

"Днес е един много щастлив ден за мен. Бях избран за най-добър млад играч в България през изминалото първенство. Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен, благодаря на целия треньорски щаб на "Ботев", както и на моите съотборници - без тях нямаше да мога да спечеля тази награда. Благодаря и на моето семейство, че винаги са зад мен и ме подкрепят във всичко. Пожелавам си през новия сезон здраве и само радостни моменти", коментира Цветелин Чунчуков.

За втори път играч на "Ботев" печели наградата „най-добър млад футболист на „А“ група“, след като това отличие завоюва Тодор Неделев през сезон 2012/2013.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015