Днешният мач от 6 кръг на efbet Лига между Етър и Локомотив (Пловдив) е под въпрос. Причината е наличието на петима заразени с COVID-19 играчи на „болярите“, както и двама служители от екипа на отбора. С решение на РЗИ-Велико Търново целият тим на „виолетовите“ е поставен под карантина и тренировки не са провеждани.

В петък стана ясно, че четирима играчи на Етър са дали положителни тестове за коронавируса. Вчера стана ясно, че след повторните изследвания има още трима заразени – един играч и двама служители. Заради огнището на COVID-19, в което отборът се е превърнал, се очаква и стадион „Ивайло“ да бъде затворен за дезинфекция. Сега БФС трябва да реши дали днешният мач срещу Локомотив (Пловдив) ще трябва да се играе.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Спазвали сме всички препоръки и изисквания, включително и през последната седмица. Направихме тестовете, първо 4 от тях бяха положителни, а после още три. Не сме тренирали пълноценно. В събота РЗИ взе решение да карантинира целия отбор. Нито сме тренирали, нито сме водили пълноценна подготовка за предстоящия мач. В очакване сме БФС да вземе решение за ситуацията. Създава се казус с нашето участие в мача, но сме поставени в неизгодни условия – първо заради отсъстващите основни футболисти, второ заради това, че не сме тренирали заради карантината”, заяви треньорът Петко Петков.

Според правилата на БФС, свързани с пандемията от коронавирус и приети преди началото на сезона, за да се наложи отлагане на мач от първенството, трябва да има поне 10 заразени играчи от двата отбора за дадената среща. В наредбата обаче не беше споменато нищо за казус, при който отбор е поставен под карантина.

Преди месец беше карантиниран целият дублиращ отбор на Етър заради положителна проба, което доведе до отлагането на първите му два мача от първенството по решение на Зоналния съвет на БФС. Идентична бе неотдавна ситуацията и с Академик (Свищов) и Локомотив (Горна Оряховица), чиито отбори също бяха поставени под карантина.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​