Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори преди предстоящия мач срещу Шахтьор Солигорск в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят срещу беларусите е утре от 20 ч. в Разград.

"Мисля, че Лудогорец е точно толкова готов, колкото трябва. Имахме месец подготовка и се опитахме да надграждаме физически и тактически. След като разбрахме противника, събрахме доста информация за него и се подготвихме добре", заяви литовецът.

"Алекс Сантана не може да играе заради червения картон в последния мач миналия сезон. Ихинио Марин все още не е на разположение, но всеки ден тренира индивидуално и се наблюдава прогрес. Щастлив съм, че мога да разчитам на всички останали."

"Не е лесно да кажа няколко думи за Шахтьор. Това е доста опитен отбор, който има ясно изразен стил. Опитва се да доминира, което се забелязва и в първенството. Успява да използва минимално време за всяко действие на терена, включително и преминаването от защита в атака. Смея да твърдя, че още миналия сезон съм следял отбора доста отблизо, защото там има доста играчи, с които съм работил. Наистина знаят как да спечелят, и то в последните минути на мача, което говори за класа. 14 победи от 15 мача говорят за класа. Все пак и те имат своите слаби страни, от които ние трябва да се възползваме", добави треньорът.

​" Утрешният мач обаче е много различен от контролите в Австрия. Там противниците ни бяха отбори, които пресират високо и обичат да доминират, което пък ни даваше възможност да използваме празни пространства. Утре очаквам да играем срещу отбор в по-нисък блок, което предразполага много по-усърдна работа.

"Мисля, че те имат предимство, но до колко това ще окаже влияние, зависи от това как ние ще влезем в мача. Колко грешки ще направим ние и до колко ще се възползваме от техните такива. Все пак не идваме от плажа, идваме от едномесечна подготовка с добър ритъм, така че е време да го покажем и на терена."

"На този етап мисля, че е много важно да имаш дълбочина на състава. Ако погледнете календара, ще видите, че в следващите 6 седмици ни очакват наистина тежки мачове. Стартираме с мач в Европа, после двубой за Суперкупата, а после с трудни мачове и в първенството. Така че имаме нужда от тази дълбочина ", завърши Дамбраускас.