Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров си припомни мачовете с Глазгоу Рейнджърс и гола, който вкара на шотландския гранд преди 31 години. Бронзовият медалист от САЩ'94 се разписа при загубата с 2:3 в първия мач на шотландска земя, а с легендарното попадение на навършващия днес 60 години Николай Тодоров "сините" елиминираха Рейнджърс след 2:1 в София на 29 септември 1993 година.

"Това бяха паметни години с невероятни спомени и мигове. Излязохме на "Айброкс", стадионът беше пълен, атмосферата уникална. Излязохме 30 минути преди началото на мача да загряваме. На стадиона имаше сигурно 4 или 5 хиляди човека, но за 20 минути този стадион се напълни. Това ми беше първото впечатление, а след това и атмосферата на самия мач. Радвам се, че успяхме да отстраним един гигант в европейския футбол и се радвам, че успях да вкарам гол. Този гол допринесе за отстраняването на Глазгоу Рейнджърс на реванша в София", припомни си Боримиров пред клубната телевизия на "сините".

"Бях на 23 години тогава. През целия си съзнателен живот съм се опитвал да играя със сърце и душа, независимо за клуб или за националния отбор. Когато си поставям цели и съм последователен, обикновено ги изпълнявам. На този мач една от целите ми бе да вкарам гол. Минал съм през доста перипетии, но успях.

Няма лесни мачове, лесни са, когато си ги направиш. Ние бяхме изцяло концентрирани заради резултата в първия мач на "Айброкс", защото бе достатъчна победа с един гол. Мачът започна добре за нас и поведохме с гол на Сираков. След това те изравниха. Щастието и постоянството по време на мача ни се отблагодариха с гола на Ники Тодоров, който вкара невероятно попадение. Стадионът беше пълен, имаше около 50 хиляди. Нашите фенове ни подкрепяха от първата до последната минута. Това са незабравими мигове.

За мен всяка една победа, постигната с Левски в евротурнирите, има важно значение. Не ги степенувам. Мисля, че това бе 1/16-финал с Глазгоу, след това отидохме срещу немски колос като Вердер (Бремен). Да елиминираш гранд като Глазгоу Рейнджърс бе постижение за футболен клуб Левски", каза още Боримиров.