Даниел Боримиров твърди, че не е осъден и ще обжалва наложеното му наказание от Районния съд в Сливен. Героят от САЩ`94 получи забрана да посещава спортни мероприятия в срок от 1 година, заради боя, в който участва на детски турнир в Твърдица през май.

"Не съм осъден. Наложено ми е административно наказание. Но е недопустимо да ме лишават от правото ми на труд, противоконституционно. Ще обжалвам, ще си търся правата докрай. Вече съм наел адвокати. Този закон е направен за хулиганството. Аз не съм хулиган", коментира ядосаният Боримиров, който не пропуска мач на сина си Алекс, а и освен това учи за треньор и постоянно е по футболни мачове. Дори му предстои да кара стаж в чужбина.

"Слязох на терена с единствената цел да проверя защо този човек - Иван Михайлов, шеф на фенклуба на Черно море, е при съдията и му иска обяснение. Съвсем нормално се опитах да разговарям с него. Бях там, за да защитя сина си. В този момент Михайлов ми се нахвърли с обидни реплики. Аз действах инстинктивно. Не съм отишъл да чупя, да троша, да правя вандализъм. Слизам на терена и действам инстинктивно. Провокацията е от негова страна. Той удари родител на дете от "Левски", каза още пред btv Даниел Боримиров.

"Още на следващия ден отидох и се извиних на децата", добави бившият шеф в "Левски".

"Ще отстоявам правата си докрай. Наел съм адвокати. Не е нормално срещу този човек да не е повдигнато обвинение. В сбиването има замесени и други хора, но за тях нищо не се говори. Само аз съм глобен", завърши Борето, на когото Районният съд в Сливен наложи парична санкция в размер на 700 лева.