Треньорът на Ботев (Враца) Даниел Моралес говори след тежката загуба с 0:4 от Локомотив Пловдив в двубой от efbet Лига. 

"Когато реално анализираме полувремената, второто няма какво да коментираме. Една контраатака и една грешка на вратаря. Първото полувреме - отбор, който си изнася топката знаем през каква зона обичат да изнасят. Проблемът е липсата на търпение в нашия отбор. Тимът на Локо Пд не трябва да има такива пространства.

Имат Митко Илиев, който е доста умен състезател и от малко може да направи нещо. Първият гол в 23 минута от статично положение, след това ние излизаме на преса и какво се оказва - грешка и една топка, която е на гърба на нашата защита и ни вкарват втори гол. Това беше слабост 15 минути на първо полувреме, когато не бяхме концентрирани“, започна Моралес.

„През втората част отборът беше концентриран. За съжаление, този резултат не е реален. Правим анализи гледам какво сме направили, вдигаме главата. Няма какво да се разсърдя и да се карам на момчетата. В съблекалнята трябва да се знае къде са били грешките“, продължи той.  

„Всички отбори имат проблем, когато играят с човек повече - някой път е липса на идея. Някой път липсва комуникация и синхрон. Млади момчета, липса на опит, напрежение. Така и не успяхме да стигнем до ситуация. Когато стигаш до наказателното поле в зона, където завършиш атака поне трябва да е във вратата, ако вратаря спаси - окей. Всяка ситуация, която имаме трябва да завършим с удар във вратата"

„Една серия, която е тежка, но както бате Любо преди време каза това е направено, за да се играят тези мачове, така или иначе трябва все някога трябва да се играят. Ще играем мач за мач. Ще подобрим потенциала, който има отбора. Трябва само едно - да имаме характер, да имаме манталитет на победител“.

„Доста трудно ще е за нас, ако останем без мачове един месец, даже и повече. Това, ако е добре за българския футбол, съм съгласен. Лесно мога да критикувам всяко нещо, но защо да не помагам да се подобри нашия футбол. Това са решения на федерация и клубовете“, каза още Даниел Моралес.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа