Продължаващият лечението си след тежката автомобилна катастрофа през 2010 година Дарин Тодоров беше сред зрителите вчера на Каменица Фен Купа в Шумен. За втора поредна година "Агро Хикс" стана шампион в регионалния полуфинал на турнира за аматьори за областите Шумен, Разград и Търговище, който се проведе на стадион "Панайот Волов". Там Дарко е вкарвал много голове, а вчера отново се докосна до любимата си игра и демонстрира изключително силен характер, заричайки се отново да бележи в противниковите врати.

Майката на лекуващия се футболист Даниела го заведе да гледа мачовете вчера. В тях участваха много приятели на Дарко и бивши негови съотборници. Тодоров стоеше седнал край тъчлинията и на няколко пъти подвикваше към играчите. Плътно до него беше "синята" легенда Божидар Искренов. Гибона поговори доста на Дарко, вдъхвайки му кураж. Двамата заедно анализираха играта на аматьорите в турнира, а в един момент Тодоров се зарече пред Искренов: "Пак ще вкарвам голове, ще видиш!".

От своя страна Гибона пожела на юношата на Левски час по-скоро да се възстанови напълно и отново да бъде по футболните терени.

През уикенда Дарко получи помощ и от приятели от Твърдица. На обновения Градски стадион в китното подбалканско градче беше разпънат транспарант с надпис "Дарко, ние сме с теб, очакваме те на терена!".

"Благодарим на приятелите от Твърдица, които също помогнаха за продължаването на лечението в Германия", каза майката на Дарин Тодоров - Даниела, която след няколко дни отново го повежда към Германия. В специализираната клиника в Магдебург ще протече втория етап от лечението на Локомата.

Най-лесният начин за желаещите да помогнат на Дарин Тодоров става чрез DMS кампанията (DMS DARKO на кратък номер 17 777).

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGS