Шест години по-късно Дарин Тодоров отново се изправи сам на крака! Стахотната новина съобщи майката на юношата на Левски Даниела, която обяснимо не успя да сдържи сълзите си, разказвайки пред БЛИЦ СПОРТ какво се е случило днес със сина й.

Още по-интересното е, че Дарко се изправил, след като разбрал за завръщането на Стилиян Петров в професионалния футбол.

"За пръв път след повече от 6 години след катастрофата той се изправи отново сам на крака, задържайки се няколко секунди! Борбата му беше много голяма, положи доста усилия. Видях го как се мъчи, но успя, като се придържаше с патерицата", разказа майката на футболиста от Шумен.

"Каза ми "Майко, разбра ли за Стилиян Петров?", и ми посочи заглавието на вестника, който му купих сутринта", добави Даниела.

"Рано или късно със Стенли ще играем на Националния стадион "Васил Левски". Той е мой идол, заедно със Стоичков, торпедото Мартин Петров и Димитър Бербатов", бяха думите на Дарко, който каза още: "Стилиян се върна, но и аз ще се върна! Може да е като зрител, но ще отида сам на стадиона, както го правех преди, и ще се радвам да видя Стенли и да му стисна ръката. Той има семейство, те са постоянно с него, както и ти си постоянно с мен. Със Стилиян е целият свят, а с мен е цяла България. Нямаше да бъда жив, ако нямах тази подкрепа!", казал още Дарко на майка си.

Случилото се е поредният знак, че Дарин Тодоров отново ще води нормален начин на живот, както преди, и пак ще бъде футболист. След няколко дни той заминава за Германия за втория етап от процедурите на роботизираното устройство локомат, на което Дарко се възстановяваше миналата година в Турция.  
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Най-лесният начин за желаещите да помогнат на Дарин Тодоров става чрез DMS кампанията (DMS DARKO на кратък номер 17 777).

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGS