Намериха се датчани, които да признаят, че топката среща ръката на Андреас Корнелиус при спорната ситуация в снощната световна квалификация с България, когато напазателят спечели дузпа, довела до изравняването на резултата - 1:1. Медиите в страната на Хамлет критикуват играта на своите, като някои издания признават, че съдията Фърат Айдънус е ударил рамо на "червения динамит".

"Корнелиус беше повален в наказателното поле на българите в ситуация, в която като, че ли си овладя топката с ръка. Съперникът логично протестира. Съдията обаче не уважи исканията на гостите, даде дузпа, която Даниел Агер реализира", пише "Копенхаген Поуст".

Самият Корнелиус също даде обяснението си за спорната ситуация в полето на Николай Михайлов.

"Получих топката в наказателното поле, свалих я на земята и се обърнах. Исках да шутирам с десния крак и тогава той ме препъна (б.р. - визира Илия Миланов). Мисля, че това е чиста дузпа", каза нападателят на ФК Копенхаген.

Младата звезда на "червения динамит" обаче не говори подробно за положението около овладяването на топката.

"Исках аз да изпълня дузпата и бях сигурен, че ще реализирам, но Агер пожела да бие. Но това няма значение. Най-важното е, че падна гол", допълни Корнелиус.

"Всички сме разочаровани, че не успяхме да спечелим трите точки. Знаехме, че България е труден съперник. Очаквахме, че те ще играят на контраатаки и беше глупаво, че допуснахме гол именно в такава ситуация. Получи се огромна грешка и бяхме наказани. В същото време създадохме положения, които трябваше да вкараме", каза още нападателят на Дания.