Шефовете на ЦСКА са на път да намерят заместник на Пауло Кардосо, който в последните две години ръководеше Академията на клуба. Договорът му с „армейците“ изтича и няма да бъде подновен, тъй като той не успя да постигне очакваните резултати.

Според „Тема Спорт“, който се позовава на достоверен източник от „Българска армия, собствениците на клуба са решили да заложат на французина Робер Боавен (с червеното яке на долната снимка), който заедно със сънародниците си Даниел Ролан и Бернар Тюрпен преди повече от 15 години поставиха началото на Академия Литекс.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Френският специалист е откривател на звездата Оливие Жиру и създател на футболната методология за специфична подготовка "Боавен". Той има повече от 40 години опит във футбола и изграждането на таланти.

Още от първите дни на Академия Литекс Боавен, който бе и първият неин директор, и колегите му въведоха методологията на вече утвърден модел - този на френския Оксер. Французинът бе заменен в Ловеч от холандеца Ян Деркс.

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев вярва, че рокадата ще повлияе в положителна насока на работата в школата, която в последните години бе в застой.

Привличането на французина Боавен за директор на Академията ще е поредното доказателство, че шефовете на „армейците“ са решили да залагат на чужденци за ключови позиции в клуба.