Българският шампион Лудогорец ще се изправи срещу Интер на стадион "Джузепе Меаца" в мач-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Първата среща в Разград завърши с успех за италианския гранд с 2:0, а тази вечер от 22:00 часа двата отбора ще решат крайния победител.

Двубоят на "орлите" с "нерадзурите" ще се играе пред празни трибуни заради върлуващия коронавирус. Това може да даде някакво предимство на българския отбор, тъй като домакините няма да могат да разчитат на подкрепата на феновете си.

Треньорът Павел Върба и играчите му могат само да спечелят от този двубой. А и няма да е изненада, ако домакините подценят срещата и Антонио Конте заложи на част от резервните си играчи. Което пак може да бъде в полза на Лудогорец. В неделя пред Интер предстои и битка за върха в Италия срещу Ювентус. Лудогорец е единият от двата български тима, постигали победи над италианци. “Орлите” победиха Лацио в Рим през 2014 година (1:0). Същото е правил и Левски срещу същия съперник през 2009 година.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Павел Върба ще може да разчита на нападателя Клаудиу Кешерю, който отсъстваше в първия мач. Единственият отсъстващ е халфът Абел Анисе, който е наказан за двубоя.

Очаква се на вратата на Лудогорец да застане Владислав Стоянов, а пред него да бъдат Сисиньо, Терзиев, Григоре и Недялков в отбрана. Дяков, Баджи и Марселиньо ще оформят халфовата линия, а по крилата ще действат Каули и Вандерсон.

Според медиите в Италия Интер ще излезе с Падели на вратата и Д’Амброзио, Ранокия и Бастони в защита. Бираги и Моузес ще са на крилата, а ядрото в средата на терена ще е съставено от Барела, Валеро и Ериксен. Dтаката ще бъде съставена от Лукаку и Санчес.

Лудогорец - Интер (в първата среща 0:2)
22:00 часа, пряко по БНТ
Милано, ст. "Джузепе Меаца"
Съдия:
Даниел Зиберг (Германия)

Вероятни състави:

FC Internazionale MilanoИНТЕР: Падели, Д’Амброзио, Ранокия, Бастони, Моузес, Бираги, Барела, Валеро, Ериксен, Санчес, Лукаку
Контузени: Асамоа, Галиардини, Ханданович, Мартинес, Сенси
Наказан: Мартинес
Треньор: Антонио Конте


ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Сисиньо, Терзиев, Григоре, Недялков, Дяков, Баджи, Марселиньо, Каули, Вандерсон, Кешерю
Контузени: Жоржиньо
Наказани: Абел Анисе
Треньор: Павел Върба