Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Камата показа острието си. Насочи го право към сърцето на този, в когото до вчера се кълнеше. Трансформира се от треньор в революционер. Призова за кардинални промени в БФС. И поиска дуел с Борислав Михайлов. За Ицо май е ясно – ще се яви на дуела с гола в ръката кама. За Боби – все още не знаем. Дали ще е с меч, сабя или пушка – засега само гадаем.
 
Стоичков винаги е бил бунтар. И никога не е цепил басма на никого. Ако реши да се опълчи, нищо не може да го спре. Няма бариери и прегради пред него. А и речникът му, да не повярваш, се обогатил. Нова дума се появи в словата му. До вчера бяха “цървули”, “тюфлеци” и “бастуни”. От вчера се пръкна и “мърши”.
 
Въпросът е друг. Лесно е да псуваш, хокаш и да зовеш за революция. Дали обаче имаш сили, а и акъл, за да поведеш народа към бунт. И след като вкараш дузпата на Боби, с какво ще цакаш. Да ме прощава Стоичков, ама той Литекс и националния не можа да от блатото да извади, та целия ни футбол ли ще измъква от дълбоката яма? Великото име, което си създаде на терена, му позволява да удари по масата и да изкрещи. Защото този вик – викът на Стоичков, ще го чуят всички. То е ясно – дошло е време разделно. Ама народът не иска да чува писъци, псувни и заядливи приказки, а отчетливи и мъдри слова. Иска план, мисъл, действие, концепция, идеи, а не ала-бала. Щото на феновете им дойде до гуша едни да свалят другиго от трона, а родният цар Футбол да си я кара по стария начин – без жезъл, без корона.
 
Хубаво, ще изберат Ицо или този, когото той посочи с пръст, ама каква песен ще слушаме после. Старата? Старата, в която тия, дето са на власт, лапат ли лапат дебелите еврозалъци, а баламите ще ги гледат, ще преглъщат, ще ги търпят две-три години и после пак ще пропищят. И сетне – отново същия рефрен, същата гледка, същата мъка.
 
Така че, Ице, ако си тръгнал с гола в ръката кама, футболът ни пак ще остане гол-голеничък... И внимавай с тези, които те подкокоросват, защото ти със сигурност не си сам. Внимавай, за да не се превърнеш в маша на нечии зажаднели за власт люде. Това не го допускай, защото ти си ХРИСТО СТОИЧКОВ!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ