Пътят към Евро 2020 започва тази вечер, когато България се изправя срещу Словения в Любляна в мач от Група 3 на Лига „С“ от Лигата на нациите. За старта на новия турнир на УЕФА  “лъвовете” ще дебютират с нови екипи, вдъхновени от миналото, но с актуално послание за настоящето и бъдещето.

Новата колекция е страхотна смесица от модерен и ретро стил. Екипите са специално направени за родните национали от испанския бранд „Joma“.

Домакинската фланелка, изцяло в бяло, носи духа на незабравимото представяне и сребърните медали от олимпиадата през 1968 г. в Мексико.

Централно място на гърдите заема символът на отбора – лъв в бойна поза, обърнат на хералдическо дясно и поставен върху щит, а над него стои надписът „България“. В основата на яката е извезан родният трибагреник, а финалният завършек е традиционната българска шевица на гърба.

Изчистеният дизайн е водещ и при резервната фланелка. Традиционното червено се завръща при националите, а яката придава класическа визия. Именно с този екип “лъвовете” на Петър Хубчев ще стартират кампанията срещу словенците.

УЕФА ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ И ПРОГРАМА