Адалберт Зафиров ще изведе футболистите на "Ботев" (Враца) за първа тренировка на 15 януари – това стана ясно днес, когато наставникът подписа договора си с клуба. Той ще е начело на отбора до края на първенството. Ако изпълни задачите, поставени му от ръководството, контрактът ще бъде удължен.

„Беше ми поставена една-единствена цел – оставането на "Ботев" в „Б” група и аз ще дам всичко от себе си да я изпълня. Запазвам спортно-техническия щаб във вида, в който го заварих, защото разчитам на местния шовинизъм и на факта, че хората от Враца ще работят най-добре за своя отбор”, заяви Зафиров.

Това означава, че кондиционният специалист Ивайло Младенов, треньорът на вратарите Венцислав Иванов и Тодор Гарев запазват местата си.

Подготовката на врачани ще премине на два етапа – първият започва на 15 януари и ще премине в домашни условия, а в началото на февруари тимът ще замине за лагер в Сандански, където ще остане почти до началото на пролетния полусезон на „Б” група.

В момента Зафиров и изпълнителният директор Цецко Стефанов преговарят със съперници за контролни срещи. Ясен е и първият противник – Спартак (Плевен), а мачът е насрочен за 31 януари. Дали ще бъде във Враца или в околностите, ще бъде уточнено по-късно, за да се съобразят и с метеорологичните условия. „Очаквам спортните хора във Враца да ми подадат ръка, защото моята мисия е свързана с техния любим "Ботев". Вярвам, че като възпитаник на ЦСКА в червен град като Враца, ще бъда посрещнат по-добре от запалянковците, но не крия, че искам да дам максимума от онова, което знам и мога за Ботев”, допълни новият наставник на врачани.