Звездата на "Левски" Гара Дембеле отново беше арестуван, този път заради безумна пиянска изцепка. За първи път обаче на голаджията му се наложи да влиза в български арест. БЛИЦ ви припомня подробности около досегашната кариера на Дембеле и най-вече за скандалите, в които той се е забърквал досега.

Гара е роден в парижкия квартал "Женевийер" на 21 февруари 1986 година. Баща му и майка му са от Мали. Започва кариерата си във френския Оксер през 2005 година, а два сезона по-късно е преотстъпен на втородивизионния Истър. Добрите му качества са забелязани от датския Орхус, чийто босове правят всичко възможно, за да го привлекат. Дембеле отива под наем в новия си клуб, където не блесва с играта си, вкарва повече в кревата отколкото в мрежата. В Дания Дембеле кърка и преследва жените като обезумял дивак. Спретва куп оргии, а в една студена вечер изнасилва 30-годишна мацка. Двамата се запознават в бар. Гара е настоятелен и иска час по-скоро да правят секс. Дамата се дърпа. Той обаче успява да я омае и я кара в квартирата си. Надува до краен предел музиката и я принуждава да вършат мръсотии. 30-годишната заплашва Дембеле със съд, но Гара й бута дебела пачка с пари и случаят е потулен.

Заради слабата си игра в Дания нападателят е натирен обратно в Оксер. Там изцепките продължават. Дембеле посяга все по-често към чашката. Пие като смок и не спира с жените. Прави си списък и се хвали пред приятели, че отдавна е минал стоте... А е само на 20 години. През лятото на 2006-а неговият мениджър му урежда пробен период в Лацио. Футболният агент не спира да повтаря на Гара: "Пич, стягай се. Вземи се в ръце. Докажи се на тестовете, защото това е Лацио, това е Италия – тук е най-силното първенство. Ще станеш много богат, ще печелиш луди пари. Просто си седни на задника и спри да с вадиш наляво и надяснo оная работа!"

Съветът обаче минава през едното и излиза през другото ухо на Дембеле. Още на петия-шестия ден след пристигането си Лацио французинът с малийска кръв в жилите отново изнасилва жена. Той си харесва стройна сервитьорка. Пак успява да я подлъже и да я закара в хотела, където се гаври с нея. Този път скандалът избухва с пълна сила. Дембеле е арестуван от римски полицаи и пратен зад решетките. Там престоява само 48 часа. Гара е спасен от свой братовчед, който е виден адвокат във Франция. Дембеле вади версията, че е бил мъртво пиян и не помни да е изнасилвал момичето, което е само на 17 години. После обяснява, че тя нарочно е дошла в хотелската му стая. Бъдещата звезда на "Левски" се разминава със затвора, но от Лацио му теглят шут отзад. "Искаме голмайстор, а не скандалджия и изнасилвач!", лаконично отсичат от ръководството на римските "орли".

Гара Дембеле се връща обратно в Оксер. Но акълът му е същият. Праща го в "Б" отбора на клуба, където за целия сезон изиграва само 3 мача и не отбелязва нито един гол. Предпочита да оправя жените под юргана. Сменя ги като носни кърпички. Млада мулатка, на не повече от 20 години, се влюбва в Дембеле. Но тъмнокожият плейбой я отрязва само след една седмица връзка. Момичето изпада в депресия. Готово е да сложи край на живота си, защото не може и секунда без Гара. Сексманиакът обаче я кара да изчезне завинаги от полезрението му. И насочва поглед към друга мадама.

От доста време Дембеле има връзка с португалската манекенка Стефани, с която уж плануваха сватба, но не е много ясно дали тя няма да промени решението си и да го изостави завинаги.

В края на октомври Гара загази здраво и във Франция. При гостуването на Лил в мач от Лига Европа звездата на "Левски" бе арестуван, което хвърли в смут цялата българска делегация. Малко след кацането на "сините" на летището в Лил, нападателят бе отделен от групата. Дембеле бе вкаран в отделна стая. След като всички играчи изчакаха багажа и бяха готови за тръгване, се оказа, че Дембеле не може да потегли с тях, а трябва да остане. След половин час обяснения стана ясно, че Гара има да плаща глоба за нарушение на правилата за движение по пътищата, както и данък. Сумата не била повече от 1000 евро, но играчът нямал толкова пари в себе си. В този момент се намесил Тодор Батков, който връчил една от кредитните си карти на Константин Баждеков и така дълговете на Дембеле към френската държава били изчистени.

Така 24-годишният нападател бе пуснат, присъедини се към отбора, след което игра цял мач срещу Лил, но беше трагичен и не успя да вкара гол във вратата на сънародниците си.

И на Гент не вкара в сряда, но пък си позволи здраво да се напие още в първата нощ след завръщането от Белгия и така да усети обстановката и в родните арести. /БЛИЦ