Гара Дембеле не иска да остане в “Левски” през пролетния дял на първенството, научи БЛИЦ. Нападателят вече е уведомил личния си мениджър мадам Ба, както и самия Тодор Батков, че държи на всяка цена да му бъде намерен отбор в страна, където трансферният пазар още е отворен. Става въпрос предимно за Русия и Украйна.
 
Както е известно, в края на декември Дембеле бе на крачка от трансфер в Локомотив (Москва), но впоследствие сделката пропадна. В края на януари той бе пред подпис с Хофенхайм и Вердер, но “Левски” отказа предложената сума от 2 милиона евро, настоявайки за повече пари.
 
Всичко това е изнервило до краен предел Дембеле, което вече се отразява и на спортната му форма. Снощи нападателят игра едно полувреме в контролата между Мали и Кот д`Ивоар (0:1), но се представи отчайващо и трагично.
 
В “Левски” са силно притеснени от спада на формата на нападателя, както и от нежеланието му да остане в отбора.
 
“Дано не се сбъднат опасенията ни, че през пролетта Гара ще е далеч от онова, което показа през есенния полусезон. Това ще се отрази негативно върху цената му и най-вече върху играта на отбора”, коментират на “Герена”.

Дембеле предпочитал да напусне час по-скоро България и заради скандалите, в които са се забърка, след като бе спипан да шофира пиян и без книжка.