Членът на Управителния съвет на „Спортни имоти Българска армия“ Даниел Димов изрази увереност, че събарянето на стадиона на ЦСКА ще отнеме по-кратко от време от предварително начертания срок от три месеца. На официалното медийно събитие за събарянето на козирката на „Армията“ той уточни, че демонтажът струва един милион лева. Димов добави, че строител за новия дом на „армейците“ още не е избран, но всеки ден се водят разговори и за най-малките детайли – таван, стени, коридори, а основните неща са съгласувани с УЕФА.

“Мисля, че демонтажът ще приключи до два месеца. В момента избираме основния строител. Имаме готов проект. Такъв стадион не е строен последните 40 години в България. Трябва да изберем най-добрата оферта. Няма вариант стадионът да бъде разрушен, а да не бъде изграден нов. Процесът е необратим. Всеки ден имаме оперативки, но процесът е дълъг. Влизаме до най-малкото детайлче. Обсъждат се детайли по таван, стени, коридори. 

Демонтажът струва малко над милион. Съгласуваме всичко с различни лица, както и с ръководството на клуба. Основните неща са съгласувани с УЕФА. Проектът е много мащабен и има много намесени страни. Важно е, че успяваме да стигнем до едно мнение“, заяви Димов.

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Капацитетът е една болезнена тема, но ние се съобразяваме с дадености. Стадионът е в паркова среда, няма как да стане за 40 000. На всички ни се иска да е голям. Трябва да се мисли и за поддръжката. Убедил съм се в годините, че е по-лесно да го построиш, отколкото да го поддържаш. Трябва да се построи съоръжение, което да може да се самоиздържа след това. Между 16 000 и 18 000 ще е капацитетът. Това съоръжение ще стане един ивент център. Дава възможности, които в момента спортно съоръжение в България няма. Ще може да приема различен тип събития, не само футболни мачове”, допълни представителят на „Спортни имоти Българска армия“.

Кратко изявление пред представителите на медиите направи и главният архитект на новия стадион на ЦСКА Александър Хаджиев.

„Изключително горди сме, че само година след обявяването на проекта, дейностите са факт и напредват с бързи темпове. Видно е, че този стадион ще се превърне в едно впечатляващо съоръжение", призна Хаджиев.