Народът е рекъл: Каквото повикало, такова се обадило…

Навремето агитката на ЦСКА роди рефрена: „Вечно да си втори, вечно да си втори, ах колко жалко е да си левскар“.  Вечно вторият Левски държеше рекорда с 27 втори места. Днес ЦСКА е лидер в класацията с 28. Постижението беше изравнено през 2022 година и счупено миналия сезон, когато „червените“ бяха на една дузпа разстояние от 32-ата си титла.

Преди години утехата на Левски беше Купата – я на Съветската армия, я на България. Днес при ЦСКА картинката е същата. Купата е по-ценна от всичко друго на света.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Навремето феновете на ЦСКА твърдяха: „Най-важният европейски мач на Левски е срещу нас“. Днес най-важният европейски мач на ЦСКА е срещу Левски. „Червените“ вече имат положителен баланс в двубоите за първенство срещу вечния и съперник. В Европа се препъват, чат-пат влизат в групи, но дотам. У нас привидно водят постоянна битка с Лудогорец за титлата, но постоянно я губят.

Навремето привържениците в червено с гордост обявяваха, че техните играчи пробиват в Западна Европа и стават звезди там. А тези на Левски не могат да минат Калотина, а като я минат, само се излагат и бързо се прибират обратно в България.
Днес нито един футболист на ЦСКА, преминал в чужд отбор, не е направил кариера. Топ първенствата на Запад са отдавна мираж.

Народът е прав. Каквото повикало, такова се обадило…
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ