Селекционерът на националния отбор на България Георги Дерменджиев коментира жребия за плейофите на Лигата на нациите. Паднахме се в поток „А“, където победителят се класира за Евро 2020. За да участваме на европейското първенство, първо трябва да победим Унгария в София, а след това в друг домакински мач да се наложим над победителя от двойката между Исландия и Румъния.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Никога не съм имал предпочитания за жребия. Падна ни се Унгария и сме домакин. Насочваме се към този съперник. Ще го анализираме достатъчно подробно. Ще бъдат запознати и играчите. За мен е добре, че ще играем в София. Аз лично, а и момчетата от отбора, ще разчитаме на феновете. Унгарският футбол е в подем. На този етап не може да има никакво подценяване“, обяви 64-годишният специалист.

„Теоретически е добре, че евентуално ще бъдем домакин и на финала. Ние обаче трябва да се справим с Унгария и след това вече да се насочваме към втория мач. Нека караме стъпка по стъпка и да не изпадаме в някаква еуфория. Когато отборът имаше 12 мача без победа, всички бяха настръхнали и имаше много голям негативизъм към момчетата. Сега, когато се появи определена възможност за класиране, вече сме горе в облаците и видите ли, едва ли не сме се класирали на Европейско. Искам да бъдем много разумни“, призова Дерменджиев.