Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев вярва,че тимът му може да отстрани Стяуа (Букурещ) в плейофите на Шампионската лига и да влезе в групите на турнира. Двата тима наскоро играха контрола, която завърши при резултат 4:2 за българския шампион. Първият мач ще се играе в Букурещ на 19 или 20 август, а реваншът ще бъде на Националния стадион "Васил Левски" - на 26 или 27-и.

„Трябва да се настройваме за Стяуа. Играхме с тях контрола, но това няма нищо общо. Това е мач за Шампионската лига. Но като първоначална информация, мисля, че може да ги отстраним. Първият мач е в Румъния, а това създава добри за нас предпоставки. Тепърва ще се запознаваме подробно със Стяуа. Това е добър отбор, който всяка година играе в групите на Шампионската лига“, каза Дерменджиев пред "Дарик".

„Целият отбор гледа жребия. Бяхме заедно. Имаше по-приемливи противници, които можеше да ни се паднат.

Не може да бъде подведен отборът, нито футболистите. Това е шанс за нас да играем умно и разумно, както с Партизан. В тези турнирни мачове трябва да се вложи доста интелект“, продължи треньорът на Лудогорец.

„Щом търсят Хамза от "Ботев", значи в Стяуа си правят сметка, че той ще ги подсили. Ние започваме да ги разучваме, ще научим подробности за тях. Водим разговори за трансфери, но времето ще покаже", завърши Дерменджиев.