Лудогорец има страхотна възможност да се класира в групите на Шампионска лига. Тегленият в централата на УЕФА в Нион жребий отреди съперник на българския първенец да бъде Стяуа. Първият мач ще се играе в Букурещ на 19 или 20 август, а реваншът ще бъде на Националния стадион "Васил Левски" - на 26 или 27-и.

Останалите възможни съперници на шампиона на България бяха Ред Бул Залцбург, АПОЕЛ (Никозия), БАТЕ Борисов и Селтик.

Разградчани, които елиминираха Партизан в третия квалификационен кръг след 0:0 на "Лудогорец Арена" и 2:2 в Белград, бяха размотавани от УЕФА, като в последния момент се озоваха при непоставените отбори. Причината беше, че хората на Мишел Платини взеха решение да присъдят служебна победа с 3:0 на Селтик над Легия, тъй като поляците неправомерно са използвали футболист на реванша - Бартош Бережински, който е имал да изтърпява наказание от миналия сезон. В крайна сметка "детелините" се озоваха в плейофа, и то при поставените тимове заради по-добрия си коефициент от Лудогорец. Разградчани обаче извадиха късмет и се паднаха с напълно преодолим съперник, какъвто е Стяуа.

Само преди месец двата отбора играха контрола. В един от мачовете си в Англия от предсезонната подготовка воденият по това време от Стойчо Стоев отбор срази Стяуа с 4:2.

Както е известно, до момента само един български клуб е участвал в груповата фаза на Шампионската лига - "Левски" през 2006 година, когато "сините" записаха 6 поражения от 6 мача и голова разлика 1:17.

Припомняме, че дори и да не преодолее Стяуа, Лудогорец ще продължи участието си в евротурнирите - в групите на Лига Европа.

ПОТОК НА ШАМПИОНИТЕ
Марибор (Слвн) – Селтик (Шот)
Ред Бул Залцбург (Ав) – Малмьо (Шв)
Олборг (Дан) – АПОЕЛ (Никозия, Кип)
Стяуа (Рум) – Лудогорец (Бъл)
Слован (Братислава, Слвк) – БАТЕ (Борисов, Блрс)
 
ПОТОК НА НЕШАМПИОНИТЕ
Бешикташ (Тур) – Арсенал (Анг)
Стандард (Лиеж, Бел) – Зенит (Рус)
ФК Копенхаген (Дан) – Байер (Леверкузен, Гер)
Лил (Фр) – Порто (Пор)
Наполи (Ит) – Атлетик (Билбао, Исп)
 
Заб.: Отборът посочен на първо място е домакин в първата среща. Първите мачове са на 19/20 август, а реваншите на 26/27 август.

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите