Селекционерът на националния ни отбор Георги Дерменджиев обяви след загубата с 1:3 от Унгария, че в бъдеще ще се залага на по-младите футболисти. Поражението тази вечер сложи край на мечтата на България най-после да се класира на европейско първенство.

"Направихме максималното, но във футбола се иска и малко шанс. Това беше един много важен мач за българския футбол, но така се получи", каза Дерменджиев пред БНТ веднага след загубата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"В каква посока тръгваме? Вече ще се обърне внимание на по-младите момчета. По стечение на обстоятелствата загубихме доста играчи преди мача, но трябва да се научим да работим с това, което имаме, да бъдем гъвкави.  Няма за какво да обвиняваме играчите. Момчетата се държаха много достойно, много искаха да победят. Това са български играчи, това е реалността и трябва да ги подкрепяме и уважаваме. Най-вероятно ще минат още доста години, докато се възвърне славата на българския национален отбор. Но има играчи, които бележат израстване. Има и млади момчета, и такива с повече опит. Младите трябва да се учат от по-опитните. Трябва да заложим на тези момчета, защото нямаме други в момента. Това е реалността. Унгария има играчи в Бундеслигата на Германия, а ние нямаме", коментира Дерменджиев.

Попитан какво ще промени за гостуването на Финландия в Лигата на нациите в неделя, треньорът каза: "Това е нашата професия. Много е трудно в такъв момент концепцията да бъде възприета за 2-3 дни, но ще направим всичко възможно отборът да се вдигне и да изиграем добър мач във Финландия."

Програма на нашата група в Лигата на нациите