Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев се ядоса на своите футболисти за многото получени жълти картони в мача с "Ботев" (Пловдив), който бе спечелен с 2:1. Специалистът бе видимо недоволен и от освиркванията на феновете на тима към неговия отбор. Според Дерменджиев бултрасите трябвало да аплодират тима му, защото е постигнал успехи и ще играе в групите на Шампионската лига с Реал (Мадрид).

„Ще им искам обяснение от играчите за картоните", отсече Дерменджиев.

„Не, че съм недоволен, но тези ситуации, които ги имаме, трябваше да ги реализираме, за да бъдем спокойни. При ранен гол концентрацията намалява. Казах много пъти, ние гледаме равномерно, защото първенството също е необходимо и не можем да си позволим да губим точки. Футболистите, които са в Лудогорец са едно и затова цялата група е тук“, добави още Дерменджиев.

"Поздравявам "Ботев" и публиката им. Тя е темпераментна и аз не се сърдя за техните действия. Визирам определени освирквания. Когато един отбор е постигнал нещо, заслужава овации. Трябва да признаваме определени постижения. Сега ние сме го постигнали и след някои и друг ден ще дойде Реал (Мадрид). Мачът си е мач и трябва да сме коректни. Те като публика поддържат своите играчи, но има един момент, в който да има признание. Ние това трябва да го поощряваме, защото имаме малко добри неща и трябва да гледаме позитивното, да се радваме и да го защитаваме", каза треньорът на Лудогорец.

„Ние трябваше да бием, за да покажем това, което можем, защото футболистите след влизането в групите на Шампионската лига правиха разлика в мотивацията между вътрешното първенство и Шампионската лига. Сега нещата стоят по-различно, те разбраха и съм доволен от това. Имахме от 3-4 ситуации, в които да вкараме и мачът да е по-спокоен".

„Отиваме в Ливърпул да се представим достойно. Очакваме и много различен мач. Футболът е феномен, всичко се очаква от един мач. Лудогорец винаги играе за победа, но играеш толкова, колкото ти разрешат. В зависимост от стойността на мача се избира тактическата постановка, която ще допринесе за най-доброто за отбора", завърши Дерменджиев.