Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира очакванията си за дербито с Литекс от 9-ия кръг на „А" група пред „7 дни спорт“. Наставникът на шампионите, който дълги години работи в Ловеч, за първи път ще води отбор срещу бившия си тим.

„Беше малко трудно да се настроим на вълна „А" група, след като изиграхме мач в Шампионската лига. Още срещам трудности от тази гледна точка, но мисля, че е нормално. Има някакви емоции, адреналин от мача с Ливърпул, които ни държат. Играхме много добре, удовлетворени сме от показаното, но не и от резултата. Сега обаче ни предстои мач в първенството и трябва да излезем пределно мотивирани", започна Дерменджиев.

Според него в предстоящата тежка серия натоварванията на футболистите трябва да се дозират. „Има много тежка серия пред нас. Играем с Литекс, после мач за купата с "Ботев" (Враца), после "Левски" и Реал (Мадрид). Няма да е лесно, тъй като тези мачове са в рамките на 10 дни. Възможно е да има някакви ротации, но ще преценим след последната тренировка", добави Дерменджиев.

Той коментира и съперника Литекс, като го определи като много добър отбор.

„Литекс е силен състав, няма какво да се впускам в подробности. Сигурен съм, че ще дойдат тук с идеята да ни затруднят. Мачовете с тях винаги са интересни. Литекс е добър отбор, но знаем как да им противодействаме", завърши Георги Дерменджиев.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите