Клубната легенда на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира трансфера на Кирил Десподов в Каляри и пред „Тема Спорт“ изрази мнение, че „червените“ трябва да вземат заместник на Футболист №1 на България за 2018 година, тъй като другите играчи в тима на същия пост са непостоянни. Според най-успешният клубен треньор у нас преминаването в италианския тим е положителна стъпка в кариерата на Десподов, но ще трябва известно време да се наложи в Серия „А“.

“Италианското първенство е много трудно и Кирил трябва да внимава много, за да не обърка нещата. Сега му е кацнало птичето на рамото и трябва да го хване и да се възползва от шанса. Момчето заслужаваше такъв трансфер. Каляри не е най-силният отбор, но в крайна сметка това е Серия „А“, могат да го забележат други клубове, а и ще претърпи развитие като футболни качества. От него си зависи. Той си е перде, което вероятно ще му е от полза“, заяви Никодимов.

„Има шанс да се наложи и възможността му е по-голяма от тази на Сашо Тонев. Бих го посъветвал да играе по-колективно. Той може да се надиграва в ситуации един на един, но защитниците в Италия да жестоки и от началото сигурно ще му е доста тежко. В Каляри ще го научат, нямам съмнение”, допълни легендарният футболист и треньор на „червените“.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019