Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков присъства на връчването на годишните награди на ОСК ЦСКА и пред медиите коментира трансфера на Кирил Десподов в Каляри. Както е известно, Футболист №1 на България за 2018 година вече е играч на италианския тим, а „червените“ ще получат 4,8 милиона долара. Сделката между ЦСКА и италианците спокойно може да се нарече трансфер на годината, тъй като в Първа лига няма футболист, който да бъде продаден за по-голяма сума.

“Това е голям негов успех в личен план и прекрасен завършек на миналата година. Пожелавам му успех и да издига престижа на ЦСКА. Не мога да говоря за личните условия на Кирил Десподов, въпросът трябва да бъде отправен към него. Когато има трансфер в такова голямо първенство, като италианското, това е успех за целия български футбол. Най-вече за него в личен план, а също така и за клуба. Не мога да коментирам другите спрягани имена на отбори, но след като клубът е избрал офертата на Каляри, значи е била най-добра и това е успешният завършек“, призна шефът при „червените“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"ЦСКА продължава да изпълнява целите си в шампионата. Сега е удобният момент за трансфер на Десподов. Клубът е преценил да го продаде и той да продължи кариерата си. Не сме готови с негов заместник, още е много рано. Колкото до трансфера на Мауридес - стана така, че в последния момент трансферът му в Рапид пропадна заради "доброжелатели”, които попречиха за осъществяването му", коментира още Марков.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019