Капитанът на националния отбор Кирил Десподов изрази надежда, че той и съотборниците му ще върнат хората по стадионите с добра игра и резултати. Крилото на солунския ПАОК говори преди откриващия мач на България срещу Беларус. Срещата е на неутрален терен в Унгария, но Десподов заяви, че винаги е предпочитал да играе пред публика.

 „Споделям мнението на старши треньора - последните мачове бяха контроли. Показахме едно добро лице, не победихме, но се справиха добре с участници на Европейското първенство. Оттук нататък влизаме в мачове, в които ни трябват точки. Ще направим всичко за трите точки. Затова сме тук“, почна Десподов.

„Играхме срещу сериозни отбори. Малшанс не ни достигна да спечели. Когато се справяш добре срещу сериозни отбори, това ти дава самочувствие. Трябва да започнем да побеждаваме“, продължи Десподов.

За дебютанта Фабиан Нюрнбергер Десподов заяви: „Възпитано момче, говори добре български. Бързо ще влезе в колектива. Това, което показва на тренировка, на мен ми харесва. Нататък старши треньорът определя“.

„Не е приятно да играем без публика, но имаме опит и с КОВИД. С публика е много по-приятно за игра. Трябва да се адаптираме и да изиграем мача“, сподели още капитанът.

„Радващо е, че отборите се обединяват и ще ни подкрепят. Усеща се позитивно мислене. Хората ни пожелават успех. Надявам се с добри резултати и игра, хората да се връщат на трибуните. Имаме нужда от тях. Ще дадем абсолютно всичко от себе си и нещата да се подобрят в позитивен аспект“, завърши Десподов.