Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов даде интервю за предаването „Домът на футбола” по Диема Спорт. Играчът на Щурм (Грац) обясни каква е обстановката в Австрия, където вече тренира със съотборниците си. Десподов говори и за любимия си ЦСКА, както и анонсира какво иска да направи заедно с Христо Стоичков. 
 
„Намирате ме в отлично настроение. Тренираме с Щурм и се радвам, че отново има футбол, защото без играта два месеца ми се видяха като една година. На 20 април се прибрах в Австрия. Вчера бях в центъра и беше пълно с хора. Хората ходят с маски, но ситуацията изглежда спокойна и животът продължава. Не ми се наложи да карам карантинен период, защото преди да се прибера клубът в Австрия говори с правителството дали може да ми направи тест. Ако е негативен, да продължа да тренирам. Правителството позволи за мен. След като се прибрах от Виена в Грац, ми направиха тест за коронавирус. На другия ден излязоха негативните резултати и следобед тренирах”, каза Десподов.

„Заниманията протичат на малки групи от 6 до 8 човека. Ходим с колите на базата и нямаме право да ползваме съблекалните. Има специални стаи, където влизат по един човек, ако му трябват специални нужди. Няма игрови упражнения, а повечето са бегови, центрирания. Успях да се възстановя бързо от контузията и тренирам наравно със съотборниците си. Дори съм по-добре подготвен от тях. В София тренирах непрестанно и за 49 дни да съм пропуснал 5-6 тренировки. Имаме време да влезем във форма в мачовете", разказа нападателят.

„Винаги съм казвал, че ако не беше Нестор Ел Маестро треньор тук, нямаше да бъда в Щурм. Той е причината да играя в този клуб, защото го познавам, знам какъв треньор е и знаех, че под негово ръководство няма как да не играя силно. Знае как да мотивира играчите си, голям психолог е и се държи добре с нас. Не е проблемен, а като има нещо - идва и ти го казва в очите", каза Десподов. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Имам договор с Щурм до края на сезона, а след това се връщам в Италия, защото имам контракт още три години с Каляри. Ще се върна там и ще се боря за място. Поддържам връзка с хора от Каляри, те са в непрестанен контакт с мен. От играчите се чувам с Раджа Наинголан и си пишем. С Паволети също, дори се видяхме наскоро. И с Ликоянис си пишем, както и с Дарио Сърна, но той вече не е в Каляри", обясни звездата. 

„Не искам да коментирам бивши играчи на ЦСКА. Направи се сензация, че съм нападнал звездите на ЦСКА. Аз правя лайфове в "Инстаграм" с феновете и отговарям на въпросите им. Тогава получих 20 коментара за Албентоса и какво мисля. Казах, че не е кой знае какво, че напуска ЦСКА. За Стефано Белтраме - знам какъв футболист е той и казах да не ме сравняват с него, защото ние сме коренно различни като стил, а не че аз съм най-големият, а той… Бях с Кюстендилеца, говорихме си за ЦСКА. Смяхме се много. Човекът ми каза, че знае за какво става на въпрос и не го притеснява нещо такова. Аз няма как да нападам ЦСКА - това няма как да стане. Много внимание се обърна на тази история, а не беше нещо кой знае какво”, сподели Десподов.

"Самата идея на лайфовете ми е за феновете, за да ме питат каквото искат. На мен ми доставяше голямо удоволствие, когато включвах малки деца и ме питат интересни въпроси за футбол. Това ми правеше кеф. Ще продължа да го правя това нещо, защото мисля, че правя щастливи хората, защото имам комуникация с феновете. Аз не съм такъв, който иска да се показва. Дори мисля да се обадя на Стоичков, ако иска да направим един лайф, защо не? Ще видим, може и да направим една изненада на феновете, двама големи цесекари да говорят. С Наинголан съм говорил също, но ще видим как ще се развият нещата”, анонсира звездата.

"Лудогорец ще стане за девети пореден път шампион. Бяхме близо до тях, гонихме се с тях при Стамен Белчев. Мисля, че и при Ел Маестро пак беше така, но каквото и да си говорим те са добър отбор, няма какво да се лъжем. Работи се много професионално, разполагат с пари. Те не се задоволяват с Лига Европа, а това говори, че този клуб иска да върви нагоре и да надгражда. Надявам се в близките две години да има отбор, който да ги свали от върха. Моля се това да е ЦСКА”, продължи Десподов.

„Ще кажа на феновете на ЦСКА, че да играеш за отбора е нещо велико. Не може да се опише с думи, няма как. Като излезеш на терена и чуеш публиката, настръхваш целия", каза още бившият ас на "армейците".