ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболист на годината на България Кирил Десподов говори на церемонията в София, на която взер приза за трета поредна година и общо четвърта в кариерата си.

Той събра 317 точки от гласовете на 111 спортни журналисти, гласували в анкетата. Негов подгласник остана Илия Груев със 106 точки, докато тройката запълни Ивайло Чочев с 87 точки.

В топ 11 бяха още Алекс Петков, Андриан Краев, Виктор Попов, Георги Русев, Ивелин Попов, Спас Делев, Филип Кръстев и Християн Петров.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Искам да се извиня, че не съм закопчан, падна ми копчето, явно трябва да дам повече пари за костюми. Тази награда е огромна чест да я спечеля, задължава и дава мотивация да се трудиш и да си по-добър. За трета поредна година идва при мен, вървял съм в правилната посока, надграждал съм. Благодаря на всички мои треньори в клубовете и националния отбор, без тях тази награда. Благодаря на семейството и годеницата ми. Който и от нас тримата да беше спечелил, щеше да го заслужава“, каза победителят Десподов.

Подгласникът Илия Груев сподели: „Първо, радвам се, че тази година мога да присъствам на церемонията. Искам да благодаря на съотборниците си от националния отбор, от Вердер Бремен и от Лийдс, както и на треньорите ми.“

Третият в класацията Ивайло Чочев каза: „За мен е голяма чест да спечеля тази награда. Искам да благодаря на семейството ми, които са винаги до мен и ми дават спокойствие. Искам да благодаря на всички мои треньори, съотборници и ръководители, както и на всички журналисти, които са гласували за мен.“