Директорът на школата на ЦСКА Стефан Яръмов разкри любопитни подробности около откриването на таланта Кирил Десподов. Специалистът, който беше в основата на успеха на ловешката школа, сега работи на „Българска армия”. Амбициите и желанието му да развива младите играчи не е стихнал, напротив.

Стефан Яръмов разкри какво отличава детско-юношеската академия на ЦСКА от останалите в страната в предаването „Домът на футбола” по Диема Спорт.

„От една страна съм доволен, но от друга имах желание Кирил Десподов да остане в ЦСКА да помогне да станем шампиони. Но той отива в първенство от Топ 4. Кирчо го заслужава, с държанието си, с игрите си. От колко години не е правен трансфер на наш футболист в първенствата от Топ 4”, коментира шефът на школата на „червените”.

„Аз съм убеден, че е имало оферти и по-добри от тази. Но знам, че г-н Ганчев обича да лансира футболистите си в големи първенства. Аз съм убеден, че ако Кирчо покаже добри игри, той ще бъде привлечен и от още по-голям италиански отбор. Познавам го много добре. От 10 години и няколко месеца работим заедно. Мисля, че Каляри е подходящ за него отбор, тъй като неговата сила са бързината, скоростта и играта един на един. Смятам, че ще пасне на стила на игра на отбора, тъй като ще има повече пространства и той ще може да разгърне играта си", каза Яръмов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Кирчо има брат Димитър, който е две години по-голям от него. Той също беше привлечен в академията на Ловеч. От него разбрах, че има брат, който е започнал в академията на Пирин (Благоевград). Играехме дублиращи отбори в България. Имахме мач с тях в Сандански и на връщане бяхме поканени от един родител на наш футболист – Венци Бенгюзов. Бяхма на маса, на обяд в Кресна - човекът да почерпи, че синът му е подписал професионален договор. И там се видяхме с бащата на Кирчо Десподов. Говорихме за малкия. Обясних му, че ще разуча как стоят нещата. Аз имам много приятели в България и така правим селекцията. Казаха ми за Кирчо, че има много качества, но е буен характер. Аз харесвам точно такива буйни характери. Привлякохме го и през 2008 година дойде в Ловеч и започна да тренира. Видях едно високо, слабичко момче, което не се страхува да мечтае и да играе футбол. Тренира с две години по-големи от него. Той е един от малкото футболисти, който не е играл никога в юноши. Той премина директно в U19. Това е политиката на г-н Ганчев - тези, които са по-добри да играят с по-големи, за да може по-бързо да достигнат по-високо ниво. Но основно качествата му са бързина и че той обича футбола. Не се страхува да играе футбол, той е перде и може да се надиграва с всеки един футболист”, разказа Яръмов.

“Още като беше на 13-14 години, разбрах, че е добър. Големите футболисти си личат точно в дербитата, които играят. Той се бори с Левски, Разград, Морето. Бореше се и бележеше. Донесе не една и две титли и купи на своите отбори”, продължи Яръмов.

„Той е много първичен – каквото му е на сърцето това му е и в устата. В тренировките се раздава на 100 процента. Не се крие от натоварвания. Има си и своите слабости. Той много рано навлезе в мъжкия футбол - само на 15 години и половина. През тези години доказа, че наистина желае да се труди и да се развива. В последната година и половина под въздействието на брат си и на приятелката си той възмъжа, стана наистина мъж”, коментира още Яръмов.