ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Звездата на Лудогорец Кирил Десподов говори по всякакви теми от личния и професионалния си живот в интервю пред bTV. Той разкри защо е бил на ръба да спре с футбола и кой го е разубедил.

Разказа за престоя си в Литекс под ръководството на Христо Стоичков, както и за времето в ЦСКА.

"Спортувал съм много неща като малък, но футболът най-много ме влечеше. Бях на 11, когато отидох в Ловеч. Бяхме с брат ми. Тежко изживяване, защото бяхме 80 човека на етажа и имахме само две бани. Аз бях  най-малък и винаги се къпех със студена вода. Но пък това ме изгради като характер. 

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Аз в началото исках да се прибирам и да спирам с футбола, но тогава чичо ми ме разубеди. Каза ми нещо, което няма да забравя - Ако искаш да миеш коли в Кресна, добре. Ако искаш да стане нещо от теб, остани и пробвай", заяви Десподов.

Той отдаде значимото и на треньора си в Литекс Христо Стоичков, определяйки го като голям мотиватор.

"Всички го гледаха в очите, слушаха го и мълчаха. Помня, когато ме пусна в игра. Бяха 20 минути, а той постоянно ми пляскаше и викаше "Браво, браво!". Това ти дава криле. Помня в Гърция в една пицария, една жена искаше да му целува краката. Това като го видиш, ти пълни душата", заяви Десподов.

Като бивш играч на ЦСКА не бе подмината темата и с отношението му към "червения" клуб.

"До ден днешен обяснявам едно и също. Това, че съм в Лудогорец, не означава, че мразя ЦСКА. Напротив, аз съм много благодарен, защото аз от този отбор направих трансфер в чужбина", заяви футболистът на Лудогорец и не скри разочарованието си от престоя в Каляри.

"Те просто ме купиха, но не ми дадоха шанс. Похарчиха едни пари за мен. Бяха алчни и ме спряха за няколко отбора", спомни си Десподов и продължи по темата с българския национален отбор по футбол.

"Най-важният гол в кариерата ми е срещу Македония. Знаехме, че ще е нещо повече от футболен мач. Знаете как освиркваха химна ни. Мен това много ме жегна. Несериозно е това, че ме обявиха за македонец. Тях, ако ги питаш и Роналдо е македонец. Роден съм в Кресна, но на моя паспорт има бяло, зелено и червено знаме", коментира Десподов.

Звездата разказа как се отнася към прякора си Космонавта.

"Хората покрай мен, знаят, че аз не се обиждам от това. Получих подарък с колаж на космонавт и моята глава сложена. Смял съм се и го приех изключително позитивно.

Мечтите ми във футбола са да играя в Шампионската лига и естествено с България на голям форум.

Десподов призна, че има жена до себе си, двамата не крият връзката си, а той иска поне две деца. 

"Като излезем навън си се държим за ръце. Не се крия и не е притеснявам, просто не е обявено публично и мисля, че така трябва. Не се вманиачавам в това, което се пише за мен. От две години сме заедно и нещата си вървят лека-полека", заяви Десподов.

Десподов определи Тодор Неделев като любимия си съотборник, а Антон Недялков като най-трудния си съперник. Нападателят разкри кога е плакал за последно.

"След катастрофата в Грузия с автобуса на националния отбор. Много ни беше тежко за Тошко Неделев. Като ни казаха, че ще му правят животоспасяваща операция, се разплаках. Аз бях до него", призна Десподов и разказа за най-нелепите слухове по свой адрес.

"Чувам съм, че съм гей. Просто така съм се смял на това", заяви футболистът.



Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК