Договор за дарение подписаха кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и управителят на M&BM Павел Петров. Сумата от 10 000 лева е предназначено за издръжката на детския отбор на местния Локомотив – набор 2000/2001. Най-малките футболисти на горнооряховския клуб заработиха парите, печелейки за пореден път турнира, организиран от фирмата и Асоциацията на българските футболисти във Велико Търново.

Турнирът на M&BM се организира за шеста поредна година в старата столица, като четири пъти купата е прибирана в Горна Оряховица от възпитаниците на треньора Илия Пендов. Постоянството в успехите на горнооряховската школа дадоха повод на представителя на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев да предложи следващото издание на детската надпревара да бъде в Горна Оряховица. Идеята беше подкрепена от кмета инж. Добрев, а шефът на фирмата-организатор Павел Петров я доразви с предложението всеки победител да е домакин на следващото издание на турнира.

Дружеството M&BM спонсорира само детски спорт, като за 2013 г. има заделен бюджет от 100 000 лева за подкрепа на талантливи българчета. В началото на годината ще бъде създадена Фондация M&BM, която ще подпомага даровити ученици и студенти и ученически спорт. Шефът на фирмата Павел Петров е родом от Нова Върбовка, Стражишко и е завършил ТЕТ „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица. Първите му футболни пристрастия са към горнооряховския Локомотив. С неприкрито вълнение той прие черно-бялата фланелка на отбора, връчена му от директора на клуба Бончо Генчев.

"Вие правите нещо феноменално. Тези талантливи деца имат мечти, които могат да се сбъднат само, защото хора като вас ни помагат", каза героят от САЩ`94, връчвайки подаръка.

Кметът Добромир Добрев пък се нагърби с ролята на гарант, че парите от дарението ще се изразходват единствено за издръжката на футболните таланти на Горна Оряховица.