„Нова Броудкастинг Груп“ придоби правата за телевизионно и интернет излъчване на предстоящите футболни срещи на шампиона на България Лудогорец във Великобритания, както и двубоите на тима от квалификационните кръгове на УЕФА Шампионска Лига. Освен по „Диема“ и „Нова телевизия“, двубоите ще излъчват пряко и по Gong.bg.
 
Предстоящите приятелски срещи на Лудогорец във Великобритания ще се играят на 1, 3, 5, 8 и 9 юли и ще бъдат излъчени пряко по „Диема“. Първият съперник на шампионите е Стяуа, а двубоят ще се излъчи пряко на 1 юли от 21:00 ч. българско време. Предстои уточняването на съперниците за мачовете на „орлите” на 3 и 5 юли, въпреки че уелският Гап Конас Куей отдавна обяви, че на 5 юли ще играе с Лудогорец. Подробностите за излъчването на срещите ще бъдат оповестени допълнително.
 
На 8 юли Лудогорец ще играе с Динамо (Букурещ), като мачът е с начален час 21:30 и също ще бъде излъчен пряко по „Диема“. Подготвителният период на трикратните шампиони на България за предстоящия футболен сезон ще завърши с приятелски двубой срещу кипърския АЕЛ Лимасол, воден от бившия треньор на Лудогорец Ивайло Петев. Този мач се играе на 9-и юли и ще бъде предаван пряко по Диема от 16:00 часа българско време.
 
Веднага след срещите си във Великобритания, Лудогорец започва и своя щурм към групите на Шампионската лига. Във втория квалификационен кръг тимът има за съперник люксембургския Дюделанж. Първият мач е на 16 юли в Разград и ще бъде излъчен пряко по „Нова телевизия“ от 20:00 ч.
 
„Нова Броудкастинг Груп“ притежава опцията да излъчи и реванша от Люксембург, който ще се играе на 22 или 23 юли, а при краен успех на шампионите, „Нова телевизия“ ще има правото да излъчи и двубоите от следващия квалификационен кръг на най-престижния европейски футболен турнир.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка