Кандидатът за нов собственик на Левски Джоузеф Диксън представи визуализация на проекта си за нов клубен стадион на „сините“. Той стори това чрез официално писмо до БТА.

Планира се спортното съоръжение, което ще бъде на мястото на „Герена“ да бъде с капацитет от около 25 хиляди седящи места, като всички сектори ще бъдат покрити. В близост до стадиона ще бъде построен търговски център с площ 50 хиляди кв.м., в който ще има магазини, ресторанти и кино и др. Предвижда се и изграждане релакс-зона с няколко басейна, както и хранителни и питейни заведения извън територията на МОЛ-а.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Диксън вече съобщи, че е готов да вложи над 240 милиона долара в проекта, за който има осигурено финансиране от американска финансова институция. Англичанинът вече предостави документи и гаранции на управата на "сините", като очаква в близките дни да получи договор от страна на Левски, който да разгледа и обсъди с адвокатите си преди финализирането на сделката.

БЛИЦ обаче видя, че представеният от Диксън стадион е пълно копие на любимия на цяла България стадион „Парк де Пренс“ в Париж. Както е известно, именно на съоръжението във френската столица България победи Франция с 2:1 на 17 ноември 1993 г. и се класира за световното първенство в САЩ, където записахме най-светлата страница в историята на българския футбол.

Отделна грешка на Джо Диксън е това, че е използвал омразната за феновете на Левски клубна емблема - т.нар. "Лопата", използвана в периода 1998-2006 г.

ПРОЕКТЪТ НА ДЖО ДИКСЪН

СТАДИОН „ПАРК ДЕ ПРЕНС“ В ПАРИЖ