Димитър Бербатов спечели убедително първото място за футболист №1 на България и в анкетата на БЛИЦ. Много наши читатели взеха участие, за което им благодарим. Малко по-късно ще обявим победителите. Припомняме правилата – тези, които са познали първите трима в официалната класация (1. Димитър Бербатов, 2. Ивелин Попов, 3. Николай Михайлов) ще получат награди. 12 участници в нашата анкета са посочили на първо, второ и трето място същите футболисти и след теглене на жребий ще публикуваме имената на щастливците.
Сега конкретно за анкетата на БЛИЦ. Припомняме, че за първо място се дават 3 точки, за второ – 2 и за трето – 1.
Димитър Бербатов е първи с общо 393 точки. Той е посочен 125 пъти на първо място (или 375 точки), 7 пъти е на второто място (14 точки) и 4 пъти на третото място (4 точки). Сборът прави точно 393 точки.
Както и в официалната анкета, така и в нашата Ивелин Попов е на втората позиция със 132 точки (За първо място 30 точки, за второ място 80 точки и за трето място – 22 точки).
Трети в класацията на читателите на БЛИЦ е Мартин Петров. Острието на националния отбор и английския Болтън събра 103 точки.

Имаше и доста куриозни случаи, когато разглеждахме получените от вас писма в електронната ни поща. Така например един от участниците, явно не разбрал правилата, е посочил на първо място... Лео Меси, на второ - Кристиано Роналдо, а на трето - Неманя Видич. Би било чудесно тримата да получат български паспорти, да участват в националния отбор и в анкетата за футболист №1 на България. Тогава, повярвайте ни, представителният ни тим ще е не само редовен участник на световни и европейски първенства, ами току-виж и някоя купа спечелил!

Трима други участници пък са поставили на челното място Гара Дембеле. За съжаление Гара е французин, в чийто жили не тече и капчица българска кръв, а малийска.
 
Очаквайте малко след 13 часа кой печели екипа на националния отбор и кои ще получат останалите награди!

№ 
Име точки
Димитър БЕРБАТОВ 393
Ивелин ПОПОВ 132
Мартин ПЕТРОВ 103
4
Стилиян ПЕТРОВ 83
Николай МИХАЙЛОВ 46
6 Димитър ИВАНКОВ 39
7 Станислав МАНОЛЕВ 12
  Владимир ГАДЖЕВ 12
Валери БОЖИНОВ  10 
  Валери ДОМОВЧИЙСКИ  10 
  Тодор ЯНЧЕВ 10 
12  Благой ГЕОРГИЕВ 
13  Спас ДЕЛЕВ 
14  Веселин МИНЕВ   2
  Илиян МИЦАНСКИ 
  Здравко ЛАЗАРОВ 
  Крум БИБИШКОВ  
  Георги ПЕТКОВ 
19 Мартин КАМБУРОВ 1
  Радостин КИШИШЕВ 1
  Димитър ТЕЛКИЙСКИ 1
  Даниел МЛАДЕНОВ 1
  Атанас КУРДОВ 1