Агенция БЛИЦ се свърза със собственика на ЦСКА Димитър Борисов във връзка с привличането на вратаря Райс Мболи. Днес първоначално се появиха информации, че алжирският национал идва в Борисовата градина като преотстъпен от Славия. Впоследствие излезе новината, че ЦСКА ще откупи правата му. Тъй като все още няма нищо официално, решихме да разберем как точно стоят нещата от най-сигурния източник.
 
“Райс Мболи със сигурност ще играе при нас. Днес проведох дълъг разговор с Венцеслав Стефанов”, заяви Борисов пред БЛИЦ.
 
“Наистина бяхме стигнали до решението да откупим правата му, защото получихме информация, че футболист, играл в даден отбор от началото на сезона, не може да премине под наем в друг клуб от същото първенство. Знаете, че Мболи игра за Славия в първия кръг срещу Калиакра. Впоследствие обаче след направена от нас проверка се оказа, че това правило вече не важи и алжирецът може да дойде при нас под наем. В крайна сметка отложихме финалните преговори със Славия за утре. Тогава ще стане ясно дали Мболи ще ни бъде преотстъпен или ще стане наша собственост. Поради тази причина все още няма подписан договор, но това ще се случи утре. Така че – отново повтарям, Райс на 100 процента ще пази вратата на ЦСКА
 
“Вярвам, че отборът ще тръгне нагоре. Привлякохме 9 нови попълнения, като последното е Мболи. На новите играчи им беше нужно време, за да се адаптират. Виждате, че положителните резултати започнаха да се появяват. Акуаро играе все по-стабилно, отбелязал е три гола до момента, а е централен защитник. Грегъри Нелсън навлезе във форма, на няколко пъти обърна развоя на мача. Килиан Шеридън показа класата си още в първите си двубои и тепърва ще разгръща целия си потенциал.
 
Уилям Тиеро се върна и тренира на пълни обороти. Грило също се прибра и също се включи максимално в тренировъчния процес. Другите му сънародници Тибони и Еспозито наваксаха пропуснатото, а освен това взехме младо и перспективно момче - аржентинеца Лукас Трекаричи. Така че, нека феновете на ЦСКА имат още малко търпение. Аз съм човекът, който най-много желае да побеждаваме и да печелим, повярвайте ми”, завърши Борисов.