Един от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов най-после призна за голямата лъжа около уж засиления интерес на бразилския гранд Палмейрас към Карлос Диого. Както е известно, уругваецът пристигна в София, подписа договор с “червените” и беше представен от Венци Живков. След това обаче уж се появи интерес от Палмейрас и Диого изчезна. Самият Борисов заяви, че мениджърите на играча пристигат в София, за да се дискутира офертата на Палмейрас. Впоследствие обаче стана ясно, че бразилците не го искат, а всичко е било голяма лъжа. Просто ръководството на ЦСКА не е платило на бранителя при пристигането му в София и той е разтрогнал договора си.

“Истината е следната. Диого сключи договор с нас. Тръгна си с идеята да се върне в ЦСКА и да започне подготовка. Мина обаче една седмица и с нас се свърза агентът му. Каза ни, че Диого има лични проблеми и не иска да идва в София. Предложи ни 100 хиляди евро като вид обезщетение. Неустойката в договора му беше 200 хиляди. Няма нищо вярно, че Палмейрас го е искал, няма такива неща”, заяви Димитър Борисов.

“Продължаваме да дължим на Константин Жеваго около 500 хиляди евро. Ще я погасим тази сума между март и април. Това обаче не трябва да се интерпретира като участие на Жеваго в клуба, ние дори не се познаваме. Имаме да плащаме на Черноморец остатък от трансфера на Платини и ДДС, но това ще стане до юни, когато е крайният срок на плащането, защо трябва да го правя през януари. С Коко Динев съм приятел от години, не знам останалите какво толкова се интересуват какво има да му давам. Да, дължим пари за Крачунов, но сме се разбрали с Коко. Всички ни отписват, няма да вземем лиценз, това няма, онова няма, а ние вече три години се оправяме”, коментира още шефът на “червените”.

“Наистина имахме разговор с Динамо Букурещ, попитаха за цената на Мишел Платини. Ние им казахме една сума. Казаха ни обаче, че не могат да я платят на 100 процента. Засега нищо конкретно. Локомотив Пловдив ни предложи Венков, но това е само част от многото оферти към нас. Треньорите ни обаче не са ми казали да преговаряме с него”, допълни босът на 31-кратните шампиони пред Канал 3.

“Кардасио – бившият играч на Милан, не искаше да минава пробен период. Затова пропадна трансферът му. Какво като е бил в Милан, не беше играл от 8 месеца, затова треньорите искаха да го пробват. Ще направим най-много още един трансфер, защитник. Треньорите решават, аз не водя играчи. Дори и Карлос Диого им го предложих, те решиха за него”, уточни Борисов./БЛИЦ