Нападателят на българския национален отбор по футбол Димитър Илиев посочи след загубата от Финландия с 1:2 в Лигата на нациите защо "трикольорите" се отдалечават от средностатистическите тимове в Европа. Той реализира гола срещу финландците, а след мача сподели, че нещата няма как да станат по-зле и трябва да се вдъхне оптимизъм на хората, отписали националния тим. Нападателят не смята за изненада класирането на Северна Македония за Европейското и подчерта, че поколението футболисти в България не е цветущо.

„С първата атака ни вкарах гол и планът ни за мача се обърна. Още по-зле стана с втория гол преди прибирането в съблекалнята. Второто полувреме беше една нотка по-оптимистично, въпреки че нямахме много чисти положения. Натиснахме ги, можеха да се поогънат и да вкараме втори гол. Още първото полувреме обаче вече нямаше как да се борим в този мач“, започна Димитър Илиев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Няма как да няма проблем. Редим загуба след загуба, след загуба. Отдалечаваме се от средностатическите европейски отбори. Те биха Франция на „Парк де Пренс“. Цифрите и статистиката говорят за нашето представяне. Оптимист съм и се надявам да дойдат по-добри времена“, продължи нападателят.

„С една победа можем да останем в тази дивизия. Изпуснахме победата срещу тях в последната минута. Няма как да стане по-лошо и по-зле от това. Второто полувреме може да се каже, че дадохме една искрица оптимизъм. Показахме характер, отбелязахме гол. Колкото и смешно да звучи ни даде импулс. Самочувствието е на скала 0. Имаш като печелиш. Всеки трябва да направи анализ на своите действия. Промяната трябва да дойде от самите нас. Но трябва да вдъхнем оптимизъм на хората, които отдавна са ни отписали“.

Илиев призна, че поколението в България никак не е цветущо и не смята за хит, че Северна Македония е на Европейското първенство за разлика от нас. „Македония има футболисти в Наполи и Лийдс. Играят на високо ниво и това е разликата. Колкото повече футболисти играят в истинските първенства, естествено, че националният отбор е по-силен. Не мисля, че е сензационно, че Македония са се класирали, а ние – не. Всичко е до поколения, а при нас това не е цветущо”.

„Не ни достигна класа с Финландия. Няма как да не сме унили. Финландия няма да изброяваме играчите им, така че разликата в класите е долу на терена. Не мисля, че в двата мача отстъпвахме кой знае колко, но с важните детайли се справяха по-добре и логично си тръгнаха с трите точки”, завърши Митко Илиев.

Нашата група в Лигата на нациите