Уелс победи у дома Ейре с 1:0 в мач от група 4 на Лига “B” в турнира Лигата на нациите и запази първата си позиция с точка аванс пред Финландия, чийто тим спечели с 2:1 при визитата си в България. С успеха си „драконите“ запазиха и надеждите на националите ни да не завършат последни в тази група и да изпаднат в Лига „C“.

През първата част срещата в Кардиф не предложи попадения, след като нито един от двата тима не успя да реализира някоя от възможностите си. Ирландците можеха да поведат в резултата в 31-ата минута. Джеймс МакЛийн отправи опасен удар, но Дани Уорд направи страхотно спасяване.

След почивката „драконите“ натиснаха и усилията им дадоха резултат в 66-ата минута, когато голямата им звезда Гарет Бейл асистира с глава на Дейвид Бруукс, който от близка дистанция вкара за 1:0. До края на мача ирландците не съумяха да изравнят и си тръгнаха без точки от уелската столица.

Ейре завърши мача с човек по-малко, след като Джеф Хендрик бе изгонен с директен червен картон в добавеното време на срещата. Хендрик ще пропусне мача срещу България.

Така Уелс събра 13 точки на върха и има една аванс пред Финландия. Ейре е трети с 2 точки и на една пред България. В последните срещи ирландците и „лъвовете“ ще спорят в Дъблин за третото място и оставането си в Лига “B“, а „драконите“ приемат финландците в директен спорт за първата позиция.

Нашата група в Лигата на нациите