Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев най-после дочака своята повиквателна за националния отбор и говори пред медиите преди тренировката на селекцията на Георги Дерменджиев. Тимът ни се готви за приятелски мач с Парагвай на 14 ноември и квалификация за Евро 2020 срещу Чехия на 17 ноември.

„Много добре се чувствам, горд съм. За всеки футболист е чест да облече националната фланелка. Много важни са тези мачове, но ние трябва да покажем, че националният отбор е загърбил случилото се и да покажем, че искаме да излезем от това положение”, сподели Илиев.

„Вече не гоним точки. Първият мач е контролен, но е важен. Надяваме се да постигнем победа, защото от доста време нямаме такава. Треньорът ще реши дали да съм титуляр. Моята цел е да се утвърдя, а не да бъде единично повикването в националния. Които и играчи да са повикани, това е лицето на България, затова е важно да покажем израстване", продължи нападателят.

„За всеки българин е неприятно, когато тимът е в такова състояние, като срещу Англия. Когато не съм с националния, съм един фен, затова ме боли. Всеки треньор има свои виждания за това кой вика. Отговорността е на треньора.

Всеки треньор има свои виждания, а новият е преценил, че има място за мен. Винаги ще има играчи, които ще се чувстват пренебрегнати. Това е в световен мащаб", каза още той. 

„Целият отбор имаше разговор с Дерменджиев. Той ни накара да забравим това, което е било, опитва се да ни вдъхне оптимизъм и отборът да изглежда по нов начин. Работата на играчите е на терена и не повлияват кой знае колко скандали с расизъм и подобни теми. Всичко друго остава на заден план, когато излезеш на терена. Надяваме се фактът, че няма публика, няма да повлияе негативно”, завърши Димитър Илиев.