Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев поздрави футболистите си след класирането на 1/4-финал за Купата на България. “Червените” победиха третодивизионния Спартак в Плевен с 3:0.

“Да честитя на момчетата, на феновете, които присъстваха. Знаете всички мачове, които са в края, особено нашият отбор имаше тежък мач с Лудогорец в шампионата. Днес очаквахме повече напрежение от страна на Спартак Плевен. Целта ни беше да победим, да участваме повечето от малките момчета. Нашите опитни футболисти също участваха. Знаете в края на сезона доста е тежко на някои от футболистите, тъй като период на травми, наказания”, коментира Пенев.

“Плевен трябва да ги поздравя, равностойно на терена, да им пожелая да имат амбиции да се качат по-горе в другата група. Преживявали сме десетки радостни моменти на този терен. Тази общественост заслужава отбор в по-горна група”, допълни Стратега.

“Аз казах и на последния мач за първенството, че след 5-и решаваме за селекцията. Зику е един от добрите футболисти, ще имаме отговор след 5-и-7-и този месец. Той има предложение сериозно и всичко това ще го решава ръководството на клуба”, добави още легендарният наставник.

Пенев коментира и представянето на ЦСКА през есента: “Знаете, големите отбори, трудно, промяна на колегата, смяната, ние от месец с новия екип сме. Това всичко влияе на момчетата. От друга страна целта на ЦСКА е шампион и купата преследване. Движим се успоредно и за двете купи. Делим първо място и второ място с Разград, има още 15 кръга. Подготовка предстои, смятам, че ЦСКА ще бъде основен претендент за шампионската титла.”