Легендарният Димитър Пенев е направил пореден опит да върне Димитър Бербатов в националния отбор. Това Стратега призна днес в Пловдив, който беше част от празненството по случай 90-годишнината на Марица. Откривателят на таланти заяви, че заедно с Петър Жеков и Димитър Якимов са опитали да накарат Митко отново да заиграе за България.

“Говорихме дълго с Бербатов, молихме го, но изглежда шансовете да се завърне са нищожни. Явно проблемът при него е възникнал преди години и сега изглежда невъзможно неговото завършване. Сигурен съм, че Митко ще играе футбол на високо ниво поне още 4-5 години и дай Боже в този период отново да играе за България”, заяви Пенев, който не уточни кога точно е говорил с нападателя на Манчестър Юнайтед.

“Няма да коментирам Матеус, тъй като за 11 месеца нямахме никакви успехи. Това за подмладяването е стара приказка, но трябва да се отбележи, че в тима не останаха опитни футболисти. Всеки треньор, всеки тим е обречен, когато не разполага с рутинирани играчи. Другото, което националният селекционер трябва да знае е, че добрите контакти с играчите са задължителни, независимо от тимовете, в които играят", каза още Стратега./БЛИЦ