Димитър Пенев е готов да помага със съвети на новия треньор на ЦСКА Христо Янев. Стратега смята, че на младия специалист ще му бъде много трудно.

„Не мога да дам съвети на Янев, защото не съм около него. Не сме виждали още. Готов съм обаче да му помогна, защото ще му е доста трудно”, каза Пенев, след като получи наградата „Златна топка” за заслуги към българския футбол.

„Вече повече от пет шест години не виждам някоя звезда да е израснала от клуба. Сега в момента „Левски” и ЦСКА имат по 20-30 футболисти из цяла България. Изпуснали са ги. Това е работа на президентите на клубовете. Родителите могат да помагат, но... не можем да спрем чужденците, но не може и нашите футболисти да спрем да играят в чужбина. Как ще стане това – отиват до границата и стават граничари”, продължи Пенев.

„Треньорът трябва да бъде баща, приятел и съучастник. Професията е една и съща, друг е въпросът какви са уменията на треньора”, каза още Стратега.

„Ние си имахме наша методика, българска. Последното време копираме други и забравихме нашите принципи – за дисциплината, за шанса да се дава на млади и талантливи футболисти. Имаме много кадри, но треньорите не ги забелязват”, добави Димитър Пенев.