Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Треньор №1 за миналия век Димитър Пенев обяви, че на този етап не смята да се връща отново към занаята. Преди седмица той бе гласен от “Титан” да смени Стойчо Младенов начело на ЦСКА, но с победата над Миньор с 4:1 рокадата се отложи.

“Не смятам да сменям никого. Аз уважавам много колегите си и винаги съм готов да им помогна, ако имат нужда. Не е лошо понякога да сядаме на по едно вино, кафе и да говорим, естествено, без да разкриваме тайни”, коментира Пенев пред “Меридиан Мач”.

Той защити Стойчо Младенов и за слабия старт на сезона в ЦСКА.

“Разберете, който и да водеше отбора, щеше да му е много трудно. Всеки трансферен прозорец идват много нови футболисти, обаче и много си тръгват. Така хаосът става пълен, защото всеки път се гради нов отбор. Крайно време е да започнем да налагаме юноши, защото това е пътят”, продължи още Пенев.

“Не мисля, че отпадането от Мура е най-срамната страница в историята на ЦСКА. Ние навремето сме падали от албанци. Всеки голям отбор понякога губи от по-слаби. В последните 20-30 години и Левски отпадна от много различни отбори. Случват се такива неща”, продължи Пенев.

Той отказа да коментира дали ще се стигне до продажба на ЦСКА.

”Трябва да питате “Титан” за това. Иначе дай Боже Ицо Стоичков да се върне в клуба. Той е футболен човек, който може да помогне на отбора. С времето човек уляга, но характера си стои. Друг е въпросът, че преливането от футболист в треньор и ръководител е много трудно. И трябва да му дадете време”, каза още Пенев.

Стратега не подмина и предстоящия мач на националния отбор с Италия.

“Италия си е Италия, а България си е България. Чета, че съперникът ще дойде с младоци, неизвестни, но пак излизаме срещу Италия, а не срещу Румъния. Но въпреки това, след толкова лоши моменти можем да си вдигнем самочувствието с една победа в петък. Дошло е време и ние да се усмихнем. На Любо Пенев футбола му е ясен, няма какви съвети да му давам. Той знае, че трябва дисциплина за да има успехи. В последно време у нас дисциплината и реда липсват и за това нямаме и резултати”, завърши Пенев.