Легендата българския футбол Димитър Пенев официално представи в Плевен автобиографичната си книга "Стратега" при огромен интерес. Сред присъстващите на срещата бе част от спортната общественост на Плевен, легендата на плевенския футбол Пламен Гетов, легендата на плевенския баскетбол Цветан Антов, футболен клуб Спартак и още много хора - млади и стари.

Авторът бе посрещнат в общинската зала "Катя Попова" с мощни възгласи "ЦСКА, ЦСКА!", а кметът на града Георг Спартански го удостои за заслуги с "Почетен плакет на община Плевен" и му подари бутилка ракия.

Стратега разкри, че е убеден повече от всякога, че футболът е колективна игра и припомни, че има опит в нея от 6-7-годишен, когато започнал първи тренировки.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Помня, че винаги съм бил готов за тренировки, а най-големи задължения изпитвах в националния отбор", призна той. Не пропусна да разкаже спомен за играта си с ЦСКА в Плевен със местния Спартак, а един от акцентите на срещата бе спомен за мачовете ЦСКА - Левски с негово участие.

На въпрос дали някога ще се повтори "американското лято", Пенев бе лаконичен: "Трябва да се пита баба Ванга". После поясни, че не иска да дава съвети на днешни футболисти и специалисти, защото често думите му се преиначавани. 

Книгата "Стратега" обхваща в 263 страници всички периоди от живота на Пенев като спортист и треньор. Няма теми табута, които да са избегнати", каза съавторът, журналистът Иво Тонков. Показани са 200 снимки, някои от които не са известни досега.